Ugledni svjetski naučnici posjetili CANU

Danas su Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti posjetili ugledni svjetski naučnici, među kojima i laureati Nobela i Sigma XI nagrade, potpredsjednik Academia Europea i generalni sekretar ERC-a, predstavnik COST akcije, kao i istraživači i naučnici s univerziteta u Beču, Ljubljani i Indijani (SAD). Naučnike su u CANU primili akademik Dragan K. Vukčević, predsjednik CANU, akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik, akademik Milojica Jaćimović, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka, prof. Veljko Milutinović, inostrani član CANU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o problemima nauke i njenom finansiranju, o stanju i savremenim tokovima u nauci, s naročitim osvrtom na Crnu Goru i mogućnost njenog intenzivnijeg ukjlučivanja u evropske programe podrške istraživanju.

Ugledni naučnici će imati izlaganja u okviru "Dana posvećenog pitanjima nauke i njenog finansiranja" (A Day Dedicated to Issues in Science and its Funding), koji se u organizaciji Univerziteta Crne Gore, Ministarstva nauke Crne Gore, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, MECO.net instituta, u saradnji sa Academia Europaea (Akademija Evrope, London), održava danas na Univerzitetu Crne Gore.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En