Švajcarska delegacija predstavnika Swiss Continence fondacije predvođena prof. Tomasom Keslerom, predsjedavajućim Fondaciji, posjetila CANU

 

Potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka akademik Milojica Jaćimović i prof. dr Goran Nikolić, član CANU i dekan Medicinskog fakulteta, primili su danas u Akademiji prof. Tomasa Keslera, predsjedavajućeg Swiss Continence fondaciji, sa saradnicima, dr Sanju Damjanović, ministarku za nauku, sa saradnicama i dr Jevta Erakovića, direktora Kliničkog centra Crne Gore.

Povod posjete je inicijativa koju je pokrenuo prof. Kesler, a odnosi se na izradu zajedničkog projekta između Crne Gore i Švajcarske, pod okriljem Swiss Continence fondacije, a u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori. Cilj ove saradnje bio bi uspostavljanje novog zdravstvenog i istraživačkog centra regionalnog karaktera u Crnoj Gori, u koji je pomenuta švajcarska fondacija spremna da investira sredstva u iznosu do 10 miliona eura.

Predloženo je više ideja o kojima je potrebno razgovarati i utvrditi najbolji i najisplativiji model saradnje, koji bi vodio ka formiranju centra izvrsnosti u oblasti neuro-urologije, sa mogućnošću proširenja projekta na oblast radiologije, dijagnostike, neurologije i ginekologije.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En