Rektor UCG prof. dr Vladimir Božović sa saradnicama u radnoj posjeti CANU

 

Danas je u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti održan radni sastanak predstavnika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Univerziteta Crne Gore.

 Sastanku su prisustvovali predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević, potpredsjednik CANU akademik Ljubiša Stanković, akademik Igor Đurović, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka akademik Predrag Miranović, samostalna savjetnica u CANU dr Snežana Dragićević, a sa strane Univerziteta Crne Gore: rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, prorektor za internacionalizaciju prof. dr Sanja Peković, generalna sekretarka UCG mr Neda Vuksanović i dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr Tatjana Novović.

U konstruktivnom razgovoru pokrenuta su bitna pitanja za unapređenje saradnje dviju institucija na polju razvoja zajedničkih ideja, inicijativa i projekata kroz ENEKO centar, kao i  drugi vidovi saradnje, koji se u prvom redu odnose na podnošenje zajedničkih predloga projekata prema EU fondovima i drugim finansijskim donatorima.

Tema razgovora bila je i pokretanje inicijative za izradu Leksikona nauke i visokog obrazovanja. Pored toga, razgovaralo se i o Zakonu o CANU i Zakonu o visokom školstvu koje je potrebno značajno promijeniti i unaprijediti.

 

 

 

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En