Prof. Ben Lazare Mijušković, inostrani član CANU u posjeti našoj akademiji

 

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti posjetio profesor Ben Lazare Mijušković, inostrani član CANU. Tom prilikom, susreo se sa akademikom Draganom K. Vukčevićem, predsjednikom CANU i akademikom Pavlom Goranovićem. Sastanku su prisustvovali Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU, Katarina Terzić, samostalna savjetnica za međuakademijsku i međunarodnu saradnju u CANU, i supruga prof. Mijuškovića, Rut Mijušković.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što se poslije tri godine ponovo sastaju, sada u novoj zgradi CANU. Profesor Mijušković ponovio je zahvalnost što je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti 2021. godine objavila prvi prevod u Crnoj Gori jedne knjige iz njegove plodne stvaralačke bibliografije, pod naslovom Egzistencijalna usamljenost  filozofija i psihologija usamljenosti.

Tokom razgovora, profesor Mijušković  je bliže upoznao sagovornike sa aktuelnim područjem svog filozofskog bavljenja, koje obuhvata interdisciplinarni i aksiološki pristup istoriji ideja i teorijama svjesnosti.

Akademik Dragan K. Vukčević, predsjednik CANU uputio je prof. Mijuškoviću predloge za dalju naučnu saradnju koje je prof. Mijušković sa zadovoljstvom prihvatio.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En