Prestižna Građevinska nagrada CEMEX za novu zgradu CANU

Na globalnom takmičenju građevinarstva i arhitekture CEMEX u Meksiku, nova zgrada Crnogorske akademije nauka i umjetnosti u Podgorici, u kategoriji Javne i poslovne građevine, osvojila je drugo mjesto. Pored toga, projekat izgradnje šetališta na rijeci Morači i rekonstrukcija Njegoševog parka u Podgorici osvojio je treće mjesto u kategoriji Zajednički prostori, dok je projekat gradnje mosta Moračica odnio čak dvije nagrade: prvo mjesto u kategoriji Infrastrukturne građevine, te posebno priznanje za Društvenu vrijednost projekta. Tri od šest građevinskih projekata koji su ove godine predstavljali Crnu Goru na međunarodnoj Građevinskoj nagradi CEMEX osvojili su ukupno četiri nagrade.

Alen Voloder, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatska, rekao je da je impresivno kada projekti iz male zemlje stanu uz rame onima iz puno većih. „I odnesu ne jednu, nego čak četiri nagrade. Stoga mogu samo da čestitam autorima nagrađenih projekata na ovim priznanjima, ali i na kreativnosti, te uspjehu u promociji gradnje u Crnoj Gori i regiji", rekao je Voloder.

Crnogorski predstavnici na ovom međunarodnom takmičenju učestvuju od 2007. godine, te su tokom godina prikupili niz priznanja u globalnoj konkurenciji.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En