Predstavnik Centra mladih naučnika i umjetnika CANU učestvovao na XVI Međunarodnoj konferenciji „Mladi u nauci 2.0'19“, u Minsku

U Minsku je, od 14. do 17. oktobra, održana XVI Međunarodna konferencija „Youth in Science 2.0'19" (Mladi u nauci 2.0'19), u organizaciji Savjeta mladih naučnika Nacionalne akademije nauka Bjelorusije (NANB). U ime Centra mladih naučnika i umjetnika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, konferenciji je prisustvovao dr Filip Ivanović. Na otvaranju konferencije  14. oktobra u svečanoj sali Nacionalne akademije nauka Bjelorusije, učesnike su pozdravili akademik Vladimir Gusakov, predsjednik Prezidijuma NANB, dr Andrej Ivanec, predsjednik Savjeta mladih naučnika i naučni sekretar NANB, te gosti iz akademija nauka Kazahstana, Jermenije, Poljske, Crne Gore, Rusije i Tadžikistana.

Dr Ivanović je istakao značaj osnivanja mladih akademija odnosno centara mladih naučnika u okviru nacionalnih akademija nauka, što je dokaz svijesti o značaju integracije mladih naučnika u akademski milje starijih kolega, kako bi dali doprinos razvoju naučnog potencija i ostvarili ne samo svoje ambicije, već i aktivno učestvovali, kako na nacionalnom tako i međunarodnom planu, u kreiranju naučnih politika za buduće generacije.

U okviru susreta predstavnika NANB i gostiju iz inostranstva, bilo je riječi i o mogućnostima bilateralne i multilateralne saradnje, kroz zajedničke projekte, ali i zajedničko nastupanje u okviru Savjeta mladih naučnika Međunarodne asocijacije akademija nauka (МААН/IAAS).

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En