Predsjednik Nacionalne akademije nauka Republike Jermenije, akademik Ašot S. Sagjan posjetio CANU

 

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU) posjetio predsjednik Nacionalne akademije nauka Republike Jermenije (NAN RJ), akademik Ašot S. Sagjan (Ashot Saghyan), sa saradnicom Agnes Tevosjan.

U razgovoru sa članovima Predsjedništva CANU, akademikom Draganom K. Vukčevićem, predsjednikom CANU, akademikom Draganom Radonjićem, generalnim sekretarom, akademikom Zoranom Rašovićem, sekretarom Odjeljenja društvenih nauka, akademikom Žarkom Mirkovićem, sekretarom Odjeljenja umjetnosti (kojem su prisustvovali i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i Katarina Terzić, samostalna savjetnica za međuakademijsku i međunarodnu saradnju u CANU), sagovornici su se bliže upoznali sa strukturom i načinom funkcionisanja dviju akademija, kao i sa značajnim aktivnostima koje akademije sprovode u korist nauke i društva.

Posebno su razmotrene mogućnosti saradnje od interesa za obje strane na polju nauke i kulture. U cilju obezbjeđivanja realizacije konkretnih vidova uzajamne saradnje u narednom periodu, predsjednici dviju akademija, akademik Dragan K. Vukčević i akademik Ašot Sagjan potpisali su Sporazum o naučnoj saradnji između CANU i NAN RJ na crnogorskom i jermenskom jeziku.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En