Predsjednik CANU i predsjednik Austrijske akademije nauka (OeAW) potpisali Memorandum o saradnji između dvije akademije

Na poziv akademika Antona Cajlingera (Anton Zeilinger), predsjednika Austrijske akademije nauka  (Österreichische Akademie der Wissenschaften – ÖAW), danas je Austrijsku akademiju nauka, sa sjedištem u Beču, posjetio akademik Dragan K. Vukčević, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Na sastanku akademika Vukčevića sa akademikom Cajlingerom i akademikom Arnoldom Supanom (Arnold Suppan), potpredsjednikom OeAW (kojem su prisustvovali i Katarina Terzić, savjetnica za međuakademijsku i međunarodnu saradnju CANU i Bernhard Plunger, načelnik kancelarije za međunarodne odnose Austrijske akademije nauka), razmotrena je dosadašnja, i sagledane mogućnosti dalje saradnje članova i saradnika dviju akademija na polju nauke.

Tom prilikom, akademik Cajlinger i akademik Vukčević su u svojstvu predsjednika dviju akademija potpisali Memorandum o razumijevanju između CANU i OeAW (Memorandum of Understanding), koji pruža pouzdan okvir za realizaciju različitih vidova naučne saradnje od uzajamnog interesa za istraživače iz Crne Gore i Austrije, kao i za naše naučne zajednice.

Akademik Vukčević je uputio poziv akademiku Cajlingeru i akademiku Supanu da u narednom periodu posjete Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti i održe predavanje na temu iz svog naučnog bavljenja (fizika, istorija).

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En