POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CANU I COK-a

Polazeći od zajedničkih interesa za unapređenje sporta i nacionalnih sportskih interesa u skladu sa potrebama razvoja Crne Gore, i u cilju afirmacije olimpijskih vrijednosti, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Crnogorski olimpijski komitet zaključili su danas Sporazum o saradnji. Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Crnogorski olimpijski komitet (u daljem tekstu: potpisnici Sporazuma) ovim sporazumom utvrđuju zajednički interes za saradnju koja se odnosi na:

- unapređenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta crnogorskog sporta;
- rad na Enciklopediji Crne Gore i drugim leksikografskim projektima, kao i publikacijama u oblasti sporta;
- održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina;
- organizaciju izložbi i drugih aktivnosti od značaja za ostvarivanje javnog interesa u sportu.

Za praćenje ostvarivanja poslova i zadataka u okviru ovog sporazuma obrazuje se Koordinacioni odbor od 4 (četiri) člana, od kojih svaka strana potpisnica Sporazuma imenuje po 2 (dva) člana.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i Igor Vušurović, generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Maja Peković, zamjenica generalnog sekretara COK-a, Predrag Marsenić, izvršni direktor COK-a, Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i Ana Minić, samostalna savjetnica u Predsjedništvu CANU.

 

 .

 

 

 

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En