Potpisan Sporazum i Protokol o saradnji između Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Kosova

U Akademiji nauka i umjetnosti Kosova danas su vođeni razgovori o saradnji  Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Kosova.

 

Delegacija Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, u sastavu: predsjednik akademik Dragan K. Vukčević, sekretar Odjeljenja društvenih nauka akademik Zoran Rašović, sekretar Odjeljenja humanističkih nauka akademik Niko Martinović i načelnica Službe CANU Marina Vukićević, posjetila je danas Akademiju nauka i umjetnosti Kosova. Vođeni su razgovori o saradnji sa predsjednikom ANUK akademikom Nexhatom Dacijem i članovima Predsjedništva: potpredsjednikom akademikom Jusufom Bajraktarijem, sekretarom Odjeljenja društvenih nauka vanrednim članom Justinom Pulom, sekretarom Odjeljenja lingvistike i književnosti akademikom Eqremom Bashom i sekretarom Odjeljenja prirodnih nauka vanrednim članom Fetahom Podvoricom.

Predsjednik CANU akademik Dragan K. Vukčević pokrenuo je inicijativu da se na Kosovu podigne bista akademiku Radovanu Zogoviću, redovnom članu CANU, koji je svojom poezijom afirmisao albansku kulturu.

Prilikom posjete, Sporazum i Protokol o saradnji između Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Kosova potpisali su predsjednici akademici Dragan K. Vukčević i Nexhat Daci.

Sporazumom je predviđena razmjena naučnika i umjetnika, organizovanje konferencija i naučnih skupova, razmjena izložbi likovnih umjetnika, održavanje predavanja, kao i razmjena publikacija.

Razgovorima i potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovao je i ambasador Crne Gore na Kosovu gospodin Ferhat Dinoša.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En