Održan Okrugli sto „Rezultati PISA testa i kvalitet obrazovanja u Crnoj Gori“

Odbor za obrazovanje CANU, međuodjeljenjski odbor, organizovao je Okrugli sto „Rezultati PISA testa i kvalitet obrazovanja u Crnoj Gori“, koji je održan 25. marta 2024. godine.

Uvodnu riječ imao je akademik Slobodan Backović, predsjednik Odbora za obrazovanje. Moderator Okruglog stola bio je prof. dr Vučina Zorić, član Odbora za obrazovanje.

Učestvovali su kao uvodničari i predstavnici nacionalnih prosvjetnih institucija: mr Miloš Trivić, Ispitni centar, „Rezultati PISA testa 2022”; mr Zoran Lalović, Zavod za školstvo, „Analiza ključnih činilaca koji pozitivno ili negativno utiču na rezultate učenika na PISA testu u Crnoj Gori”; Nađa Durković, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, „Čitalačka pismenost – stanje u nastavi CSBH jezika i književnosti”; Danijela Jovanović i Marko Bogojević, predstavnici Udruženja nastavnika matematike, „Matematička pismenost – stanje u nastavi matematike”; Petar Špadijer, Gimnazija Cetinje,  „Naučna pismenost – stanje u nastavi biologije” i mr Sanja Čalović-Nenezić,  Filozofski fakultet – Nikšić,  „Strategije učenja u srednjoškolskom obrazovanju i PISA u Crnoj Gori”.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En