Održan CANU-EMAN simpozijum “Culture, Technology and Humanism“, u Baru

Završen je međunarodni CANU-EMAN simpozijum pod nazivom „Culture, Technology and Humanism“, u Baru. Drugog dana trajanja skupa, 5. oktobra, učesnici su izložili referate u okviru Panela IV: Civilizacije, religije, tehnologija i budućnost Mediterana. Uslijedila je završna rasprava u kojoj su učesnici razmijenili mišljenja i komentare podstaknute raznorodnim i kvalitetnim izlaganjima koja su se mogla čuti tokom trajanja skupa.

Simpozijum je zaključen završnim obraćanjima akademika Dragana K. Vukčevića, predsjednika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, koji je ukazao na značaj organizacije ovakvih okupljanja ljudi od znanja radi zajedničkog doprinosa osnovnoj ideji sagledavanja kulture kao mosta između tehnologije i humanizma. Predsjednik Evromediteranske akademijske mreže (EMAN) i glavni sekretar Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u svom zaključnom obraćanju istakao je kontinuitet održavanja ovih godišnjih skupova mediteranskih akademija, kojima se čuva, njeguje i razvija zajednička pripadnost vrijednostima Mediterana, koji je kroz istoriju bio i ostaje locus communis - Mare Nostrum.

Učesnici su izrazili nepodijeljeno zadovoljstvo organizacijom i rezultatima skupa, sa kojeg će CANU objaviti zbornik autorskih radova izlagača.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En