Ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Ščepanović posjetila CANU u novoj zgradi

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Ščepanović danas je posjetila Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti u novoj zgradi. U razgovoru sa predsjednikom CANU akademikom Draganom K. Vukčevićem istaknuta  je potreba zajedničke saradnje i djelovanja u cilju razvoja i unapređivanja nauke u Crnoj Gori.

 U vezi sa tim, razgovarano je o saradnji na projektima od krucijalnog značaja za nauku Crne Gore: rad na Enciklopediji Crne Gore, organizovanju međunarodnih naučnih skupova, okruglih stolova, formiranju zajedničkih timova za realizaciju naučnoistraživačkih projekata, participiranju i korišćenju inostranih fondova i međuakademijskoj saradnji.  Pored toga, istaknut je poseban značaj formiranja Fonda za nauku iz kog će se finansirali  projekti od naučnog značaja.

Razgovoru su prisustvovali akademik Ljubiša Stanković, potpredsjednik CANU, Dragan Radonjić, generalni sekretar CANU, akademik Zoran Rašović, sekretar Odjeljenja društvenih nauka, akademik Predrag Miranović, sekretar Odjeljenja prirodnih nauka, akademik Perko Vukotić, akademik Veljko Milutinović, v.d. generalne direktorice Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore Milena Milonjić, Tatjana Radević, šefica Kabineta ministarke nauke i tehnološkog razvoja i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En