Delegacija Šangajske akademije društvenih nauka (ŠADN) posjetila CANU

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU) posjetila delegacija Šangajske akademije društvenih nauka (ŠADN), u sastavu: prof. Vang Džen, potpredsjednik Šangajske akademije društvenih nauka, direktor Instituta informacionih nauka ŠADN, prof. Vang Džen, profesor i programski direktor Instituta za međunarodne studije ŠADN, gđa Li Li, programski službenik, Odsjek za međunarodnu saradnju ŠADN, gđa Miao Ju, urednik-prevodilac, Centar za podatke Instituta informacionih nauka ŠADN.

Tom prilikom, članovi delegacije ŠADN susreli su se sa akademikom Draganom K. Vukčevićem, predsjednikom CANU, akademikom Draganom Radonjićem, generalnim sekretarom i akademikom Zoranom Rašovićem, sekretarom Odjeljenja društvenih nauka CANU. Tokom razgovora, kojem su prisustvovali i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i Katarina Terzić, samostalna savjetnica za međuakademijsku i međunarodnu saradnju u CANU, istaknuto je da i pored prirodnih razlika u strukturi i načinu funkcionisanja dviju akademija, postoji obostrani interes za razvijanje već uspostavljene naučne saradnje, posebno u oblastima ekonomskih, pravnih i socioloških istraživanja.

U tom pogledu, iskazana je uzajamna spremnost za razmjenu predavača iz reda članova CANU i ŠADN, za objavljivanje stručnih priloga u publikacijama dviju akademija, kao i za učešće na relevantnim naučnim skupovima međunarodnog karaktera.    

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En