DELEGACIJA COK-a POSJETILA CANU

Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti (CANU) posjetila je, 15. marta 2024. godine, delegacija Crnogorskog olimpijskog komiteta Crne Gore (COK). Delegaciju je primio i razgovor vodio akademik Dragan K. Vukčević, predsjednik CANU. U delegaciji COK-a bili su: Duško Simonović, predsjednik COK-a; Igor Vušurović, generalni sekretar COK-a; Maja Peković, zamjenica generalnog sekretara COK-a; Katarina Bulatović, sportska direktorka COK-a; Predrag Marsenić, izvršni direktor COK-a.

Obostarno je iskazana spremnost da se zaključi sporazum o saradnji između CANU i COK-a i dogovoreno je da se potpisivanje obavi 27. marta 2024. godine u CANU. Predloženo je da COK inicira zajedničku organizaciju regionalnog naučnog skupa u CANU, u drugoj polovini ove godine, sa temom o sportu i olimpizmu u Crnoj Gori. Obje strane su se saglasile da bi trebalo pristupiti izradi leksikona sporta i olimpizma u Crnoj Gori, imajući u vidu uspjehe crnogorskog sporta i doprinos afirmaciji identiteta Crne Gore. Realizacija tog leksikografskog projekta bila bi i u cilju nastavka saradnje CANU i COK-a na izradi Enciklopedije Crne Gore.    

Sastanku su prisustvovali i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU, i mr Dragana Marinković-Dubljević, sekretarka Leksikografskog centra CANU.

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En