Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine posjetila CANU

 

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti posjetila delegacija Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), u sastavu: akademik Mirko Pejanović, potpredsjednik ANUBiH, mr sc. Amra Avdagić, sekretarka Sekretarijata ANUBiH, i gđa Nerma Tanović, stručna saradnica za međunarodnu/međuakademijsku saradnju ANUBiH.

Tom prilikom, predstavnici ANUBiH susreli su se sa akademikom Draganom K. Vukčevićem, predsjednikom CANU, akademikom Ljubišom Stankovićem, potpredsjednikom, i Draganom Radonjićem, generalnim sekretarom CANU. Sastanku su prisustvovali i Novak Vukadinović, načelnik Službe CANU i Katarina Terzić, samostalna savjetnica za međuakademijsku i međunarodnu saradnju u CANU.

U razgovorima je istaknuto zadovoljstvo što se posjeta predstavnika ANUBiH realizuje u novoj zgradi CANU, kao i da ona predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje koju dvije prijateljske akademije u kontinuitetu ostvaruju. Prilikom razmatranja aspekata buduće saradnje, sagovornici su utvrdili glavne aktivnosti koje će doprinijeti njenom daljem snaženju, a to su: predavanja po pozivu članova dviju akademija na teme iz njihovog naučnog bavljenja, uzajamno gostovanje postavki pojedinih autora ili kolektivnih izložbi umjetničkih stvaralaca iz CANU i ANUBiH, učešće predstavnika dviju akademija na naučnim skupovima koje će akademije organizovati na teme od šireg, regionalnog interesa, predlaganje i izrada zajedničkih naučno-istraživačkih projekata iz oblasti od vitalnog značaja za razvoj naših društava.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En