Članovi CANU među najcitiranijim svjetskim naučnicima

Članovi Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademik Ljubiša Stanković i akademik Igor Đurović, prema najnovijem istraživanju uglednog Stanford Univerziteta (USA), nalaze se na listi najcitiranijih i veoma visoko rangiranih naučnika iz oblasti "Information and Communication Technologies”.

Od ukupno 183.648 rangiranih naučnika u oblasti "Information and Communication Technologies" koji imaju određeni, minimalni broj radova i citata potreban za uključivanje na ovu listu, akademik Stanković nalazi se na 203. mjestu, odnosno u prvih 0,11%, a akademik Đurović na 681. mjestu, odnosno u prvih 0,37% rangiranih naučnika. 

U oblasti  "Mechanical Engineering & Transports", od ukupno 109.724 rangiranih naučnika, redovni član CANU akademik Vlado Lubarda rangiran je na 218. mjestu, tj. među prvih 0,2% rangiranih naučnika u toj oblasti.

Rang lista naučnika je rezultat istraživanja koje su sproveli naučnici Stanford Univerziteta, na bazi analize podataka za period do 2020. godine, koje je obuhvatilo blizu sedam miliona naučnika u 22 glavne naučne oblasti i 176 podoblasti. Na listi su objavljena imena 186.178 svjetskih naučnika iz svih glavnih naučnih oblasti istraživanja.

Kompletna lista i opis metodologije istraživanja su dostupni na sljedećem linku: 

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En