Ambasadorka Republike Bugarske dr Meglena Plugčieva posjetila CANU

Akademik Dragan K. Vukčević, predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti primio je danas u posjetu dr Meglenu Plugčievu, ambasadorku Republike Bugarske u Crnoj Gori.

Tom prilikom, akademik Vukčević je upoznao Ambasadorku Plugčievu sa oblicima dosadašnje naučne saradnje CANU sa Bugarskom akademijom nauka, i obavijestio da će delegacija CANU učestvovati u programu proslave velikog jubileja Bugarske akademije nauka - 150 godina od njenog osnivanja, 12. oktobra 2019. godine u Sofiji.

Ambasadorka Plugčieva je sa svoje strane upoznala akademika Vukčevića sa aktivnostima koje Ambasada Bugarske sprovodi na unapređenju političke, kulturne i ukupne društvene saradnje dvije zemlje, uključujući i angažovanje u pripremi izložbe "Crnogorsko ćirilično pismo", na čije će otvaranje zakazano za 11. oktobar u Sofiji predstavnici CANU biti pozvani.

Ambasadorka Plugčieva je poklonila Biblioteci CANU vrijedna bugarska izdanja koja se odnose na istoriografski pregled odnosa Crne Gore i Bugarske, studije Instituta za balkanologiju BAN, etnografiju, religiju, političke nauke i proces evropskih integracija. Akademik Vukčević je Ambasadorki Plugčievoj uručio akvarel umjetnika člana CANU.

Akademik Vukčević je uputio poziv Ambasadorki Bugarske da bude uskoro gost na tribini koju CANU organizuje, i tom prilikom predstavi različite aspekte svoje zemlje.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En