Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Nj. E. Oana Kristina Popa posjetila CANU

 

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti posjetila Nj. E. Oana Kristina Popa, ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, sa saradnicama.

Tom prilikom, ambasadorka Popa sa saradnicama (Nadežda Dramićanin, savjetnica za medije i komunikacije Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, i Manja Babić, menadžerka za kampanje i događaje Evropske kuće u Podgorici), susrela se sa članovima Predsjedništva Crnogorske akademije nauka i umjetnosti: akademikom Ljubišom Stankovićem, potpredsjednikom, akademikom Draganom Radonjićem, generalnim sekretarom, i Predragom Miranovićem, sekretarom Odjeljenja prirodnih nauka CANU. Sastanku je prisustvovala i Katarina Terzić, samostalna savjetnica za međunarodnu saradnju u CANU.

Akademik Ljubiša Stanković upoznao je ambasadorku Popu sa strukturom i dominantnim oblicima aktivnosti koje Akademija realizuje u okviru svog programa rada. U okviru ukupne djelatnosti kojom CANU doprinosi afirmaciji i razvoju nauke i kulture Crne Gore, akademik Stanković istakao je i značajnu međunarodnu aktivnost koju CANU ostvaruje kroz bilateralne sporazume o saradnji sa velikim brojem nacionalnih akademija nauka i umjetnosti u Evropi i svijetu, kao i kroz članstvo u prepoznatim evropskim međunarodnim asocijacijama akademija (Evropska federacija akademija prirodnih i humanističkih nauka – All European Academies, Međunarodni savjet nauke – ISC).

Ambasadorka Popa je u ime Evropske unije izrazila podršku važnoj ulozi koju CANU ima u crnogorskom društvu i projektima od nacionalnog značaja na kojima je angažovana, i istakla neophodnost saradnje glavnih instanci političkog sistema Crne Gore sa civilnim društvom i Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti radi dostizanja zajedničkog cilja – skorog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji. 

Na obostrano zadovoljstvo, razmotren je predlog da se prijem koji će Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovati povodom Dana Evrope, 9. maja 2024. godine, održi u novoj zgradi CANU.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En