Ambasador Republike Azerbejdžan, prof. Eldar Hasanov posjetio CANU

Danas je Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti posjetio ambasador Republike Azerbejdžan za Crnu Goru, prof. dr Eldar Hasanov sa saradnicima.  

U razgovoru sa akademikom Draganom K. Vukčevićem, predsjednikom CANU, istaknuti su dobri i prijateljski odnosi između dvije zemlje i dvije nacionalne akademije Crne Gore i Azerbejdžana.

U prilog tome, ambasador Hasanov je upoznao akademika Vukčevića sa svojom upravo završenom knjigom ,,Crna Gora: čudesna zemlja”, koja će biti objavljena i u prevodu na više jezika, među kojima i na crnogorski, i predstavljaće sliku Crne Gore u svijetu, viđenu očima ambasadora Hasanova.

Akademik Vukčević je naglasio aspekte dosadašnje naučne saradnje koju je CANU ostvarila sa Nacionalnom akademijom nauka Azerbejdžana, izrazivši uvjerenje da će se bilateralna saradnja i dalje svestrano razvijati. U tom cilju, planirana je posjeta delegacije NANA, na čelu sa predsjednikom akademikom Ramizom Mehdiyevim, Crnogorskoj akademiji u skorom narednom periodu.

U svijetlu dešavanja vezanih za pandemiju virusa COVID-19, na koju su se sagovornici takođe osvrnuli, akademik Vukčević je upoznao ambasadora Hasanova sa radom na istraživačkom projektu koji je inicirala CANU, pod nazivom “COVID-19 – slučaj Crne Gore”, koji će rezultirati objavljivanjem studije vezane za iskustva s virusom u Crnoj Gori, i biće prevedena na engleski jezik.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En