Posjeta premijera Duška Markovića CANU

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem, ministrom sporta Nikolom Janovićem i saradnicima posjetio je danas Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti.

U  razgovoru sa članovima Predsjedništva Akademije, predsjednika Vlade je sa aktivnostima CANU u 2018. godini upoznao generalni sekretar CANU akademik Dragan Radonjić, a sa programom rada Akademije za narednu godinu potpredsjednik akademik Ljubiša Stanković.

U konstruktivnom razgovoru istaknuta je potreba jačanja institucija i građanskog identiteta Crne Gore. Premijer Marković je naglasio potrebu otvaranja pitanja koja su u funkciji razvoja Crne Gore, dijaloga i građanskog sklada.

Članovi Predsjedništva CANU su ukazali i na značaj identitetskih pitanja o kojim se na nekoliko naučnih skupova organizovanih u 2018. godini u Akademiji raspravljalo, kao što su obilježavanje 130 godina od proglašenja Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru, Spoljna politika Crne Gore, Crna Gora 1878-1918, kao i skup o ustavnom patriotizmu.

Naglašena je potreba organizovanja projekata, leksikografskih izdanja, naučnih skupova i naučnih tribina koji bi bili u funkciji razvoja Crne Gore kao građanske države okrenute evropskim vrijednostima.

 

 

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En