Predavanje prof. dr Žarka Trebješanina

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizuje

N a u č n u   t r i b i n u

na temu

  FROJDOV DOPRINOS NAUKAMA O ČOVJEKU I SAVREMENOJ KULTURI

(povodom 80 godina od smrti Sigmunda Frojda)

  Predavač:  prof. dr ŽARKO TREBJEŠANIN

Prof. dr Žarko Trebješanin (Beograd, 1950), psiholog, redovni je profesor na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i na Fakultetu primijenjenih umjetnosti na Univerzitetu Donja Gorica.

Do sada je objavio dvadesetak knjiga, pedesetak predgovora/pogovora, kao i više od dvije stotine naučnih i stručnih radova. Bio je predsjednik Saveza psihologa Jugoslavije, predsjednik Veća naučnih oblasti društveno-humanističkih nauka Univerziteta u Beogradu, član Saveta Univerziteta u Beogradu, član Upravnog odbora Politike i član UO RTS i glavni urednik Psiholoških novina. Osnivač je i urednik biblioteke „Psihologija za radoznale” u Zavodu za udžbenike u Beogradu (od 2001. do danas). Dobitnik je nagrada „Veselin Lučić” (za najbolje naučno djelo na Univerzitetu u Beogradu), „Borislav Stevanović” (za naučni dorinos psihologiji),  „Živorad Žiža Vasić” (za popularizaciju savremene psihologije), „Vitez poziva”, „Stojan Novaković” (za najbolji srednjoškolski udžbenik), kao i „Radoje Domanović” (za naučnoteorijski doprinos satiričnoj književnosti).

Tribina će se održati u srijedu, 24. aprila 2019. godine, u 12 časova, u sali Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Podgorica, Ul. Rista Stijovića 5.

© 2017 CANU - Crnogorska akademija nauka i umjetnosti.
Sva prava zadržana.
Me / En